Skip to content

Ik wil hoger in Google. Kun je dat regelen?

Kort antwoord: Ja. Lang antwoord: lees verder…

Scoren in Google

Dat wil iedereen. Regelmatig wordt er gevraagd: Hoe kan ik hoger komen in Google? Kan ik op 1 komen in Google? Kun je dat voor me regelen?

Het korte antwoord is: Ja, dat kan – in de meest letterlijke zin. Het is mogelijk en het is WEB-Baas.nl ook voor verschillende klanten gelukt. Maar garanderen kun je het nooit!

Wat vooral belangrijk als je aan de slag gaat met SEO (Search Engine Optimization), is dat je niet naar één aspect van je website kijkt. Het is een proces wat zich in de totale breedte afspeelt. Tot en met de reputatie van je bedrijf en het gedrag van je klanten aan toe. En dat in een speelveld van jouw specifieke branche en concurrenten.

Blijven optimaliseren

Allereerst zijn de websites die WEB-Baas.nl levert geoptimaliseerd voor SEO. Dat houdt in dat het mogelijk is om technieken toe te passen om beter gevonden te worden, zonder dat hier grote aanpassingen van de website voor nodig zijn. Het uitvoeren van deze strategie, waarbij verschillende technieken komen kijken, is echter nog een hoofdstuk apart. Je moet namelijk voortdurend in de gaten houden hoe je scoort op bepaalde zoektermen. En op welke zoektermen je niet gevonden wordt.

Optimaliseren van je website doe je op verschillende vlakken, onder andere:

 • Zorgen dat de teksten aansluiten bij je gewenste zoektermen
 • Zorgen dat de structuur van je website (boven en onder water) duidelijk is
 • Zorgen dat je website snel geladen kan worden
 • Zorgen dat je website mobile friendly is
 • Zorgen dat je website onder water informatie aan Google geeft die Google kan gebruiken om het doel van je website beter te bepalen
 • Koppelen van je website aan verschillende diensten van Google
 • Onderzoek doen naar prestaties van je website
 • Onderzoek doen naar prestaties van de websites van je concurrenten

Het WEB-Baas.nl SEO pakket bestaat uit het maandelijks analyseren van deze gegevens en het uitbrengen van rapportage en adviezen om beter te gaan scoren in Google. Na overleg voert WEB-Baas.nl ook de aanpassingen aan de website uit.

Het WEB-Baas SEO pakket is hier te vinden: https://www.web-baas.nl/product/seo-consult/

Wat kan ik verder nog doen om beter gevonden te worden?

Daarnaast kun je nog andere dingen doen om beter gevonden te worden:

 • Een bedrijfspagina aanmaken in Google
 • De bedrijfspagina optimaliseren
 • Adverteren binnen Google of binnen social media

Eerdere successen

Een interessant voorbeeld om aan te halen, is het verhaal over de samenwerking tussen Vocal Center en WEB-Baas.nl. In een markt met veel concurrentie hebben de gezamenlijke inspanningen ertoe geleid dat Vocal Center van een achtste naar een eerste plaats in de organische zoekresultaten ging. Lees het hier op de site: https://www.web-baas.nl/vocalcenter-nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *