Skip to content

Mijn Facebook video’s hebben geen geluid!

Zoals ik in een eerdere blog toelichte, kan het een goed idee zijn om videomateriaal dat je op je website wilt plaatsen, te streamen vanaf je Facebook pagina.

Maar wanneer je de insluitcode (de embedcode) van Facebook ophaalt en op je website plaatst, dan wordt je overvallen door stilte wanneer je de video afspeelt. Hier hebben we uiteraard wel een oplossing voor, maar we moeten dan even een klein stukje code in duiken. Vrees niet, het is niet lastig.

Je hebben de video die je op onze website wilt tonen eerst op je Facebook Pagina geplaatst. Wanneer je deze video nu aanklikt en vergroot afspeelt, heb je rechts onderin een menu-knopje (drie puntjes).

Facebook Video Insluiten

In het menu wat openklapt als je op de drie puntjes klikt, vind je de optie “Insluiten” (“Embed” in het Engels).

Wanneer je de optie kiest, krijg je het volgende venster te zien:

Embedcode Facebook

De code die in het tekstvak bovenaan staat, kopiëer je en deze plak je straks met een kleine aanpassing op de gewenste plek op je website.

Die kleine aanpassing is nodig, omdat de code zoals we deze nu van Facebook hebben opgehaald de video zonder geluid zou laten afspelen!

Hoe kan ik die Facebook video met geluid plaatsen??

In de volgende afbeelding zie je de insluitcode aangepast. In het groen aangegeven is hier de ontbrekende parameter toegevoegd. Door deze kleine aanpassing kunnen we ervoor zorgen dat de video niet langer geluidsloos door het leven hoeft.
Het enige wat je dus hoeft tussen te voegen is ” &mute=0 ” direct na ” &show_text=0 “

Wanneer je dat goed gedaan hebt, krijg je een Facebook video mét geluid op je website! Laat deze nu maar lekker kijkers vermaken. Op het moment dat jij wilt gaan adverteren op Facebook en Instagram zul je er nog veel plezier van hebben dat je de interesses van je bezoekers zo goed in kaart hebt gebracht!

Ook voor animaties als dit ben je trouwens bij WEB-Baas.nl aan het goede adres. Maar hierover zal binnenkort een aparte blog verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *