Skip to content

De samenwerking met Theaterbakkerheij begon met het schrijven van de muziek voor de door AMA als beste nieuwe musical bekroonde musical TROJE – hoe liefde een stad verwoest. Toen bleek dat de schrijver van de muziek eigenlijk door het leven ging als webdeveloper, was de optelsom snel gemaakt. De Theaterbakkerheij had al een website, maar dit was er één waar vele vrijwilligers al met de beste bedoelingen aan gesleuteld hadden. Het voldeed aanvankelijk, maar toen de Theaterbakkerheij na het succes van Troje een eigen theater liet bouwen en ze een druk gevulde theateragenda wilden kunnen presenteren (=bijhouden!) op de website kwamen ze erachter dat het ondoenlijk veel werk was om dat op de oude website te doen.

WEB-Baas.nl bedacht een concept waarbij er een database met theater-voorstellingen zou zorgen voor gebruiksgemak en eenheid tijdens het beheren van de online-agenda. De website zou vervolgens heel flexibel worden in waar op de website welke voorstellingen worden getoond, en één en dezelfde voorstelling zou zo in verschillende verschijningsvormen op verschillende plekken op de site kunnen verschijnen.

Voor een aantal nieuwe producties heeft WEB-Baas.nl een techniek toegepast waarbij er landingpages op eigen domein, onder water onderdeel zijn van de website van Theaterbakkerheij. Zo kan een zoekopdracht binnen de website ertoe leiden dat deze ‘extern ogende’ landingpage wordt gevonden.

Ook SEO is niet vergeten. Zo werden we al regelmatig verrast wanneer er gezocht werd op productienamen, doordat de website-agenda van Theaterbakkerheij als eerste zoekresultaat naar voren kwam.

Bekijk de website van de Theaterbakkerheij op https://www.theaterbakkerheij.nl/. Kleine disclaimer: De ticketmodule wordt aangedreven door een ander systeem en is niet ontworpen door WEB-Baas.nl.

Website Theaterbakkerheij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *