Skip to content

Shaky Ground is een energieke Rotterdamse coverband die al jaren lang (27+) succesvol zalen en dansvloeren vol trekt met haar aanstekelijke positieve energie, warmte en vrolijkheid. Shaky had ook al jaren een website, maar deze was aan vervanging toe. WEB-Baas.nl kreeg van Shaky cart blanche. Dat gaf dus alle ruimte om het stevig aan te pakken: Content selectie uit de duizenden foto’s, copywriting, webdevelopment en -design. En eigenlijk was ook het productportfolio nog niet helemaal uitgekristalliseerd.

Zo bedacht WEB-Baas de namen voor de extra opties waarmee de band te boeken is: Shake-it-Easy voor de subtielere en kleinere feestjes waar het niet te hard mag en Shake-it-Fout wanneer het voor iedereen duidelijk moet zijn dat we lol gaan hebben met de foutste disco hits en guilty pleasures.

Bij binnenkomst op de website op een computer (desktop) word je meteen getrakteerd op bewegend beeld. Je proeft direct de sfeer van een feestje met Shaky. Dansend en gemengd publiek. Bij bezoek van de website op een mobiel, is deze video uitgeschakeld om bandbreedte te sparen, maar dan word je alsnog getrakteerd op smaakmakende fotografie. In de header van elke pagina zorgt een custom ontwikkelde techniek ervoor dat ook het soms iets minder scherpe fotomateriaal toch scherp oogt, ook op hogere resolutie schermen: Er ligt over de video of foto een pixel-raster (dit geeft de indruk van een LED-wall), dat altijd correspondeert met de daadwerkelijke pixels op het scherm van de bezoeker: Altijd een scherpe indruk dus.

De door WEB-Baas geschreven teksten zorgen er verder voor dat de bezoeker een heldere indruk heeft van wat de band te bieden heeft.

Op een afgeschermd gedeelte van de website werkt WEB-Baas nog aan een portal die de band in de toekomst kan gaan gebruiken voor interne communicatie. Als we dan toch bezig zijn… 😉

WEB-Baas maakte ook vele logo-animaties voor de koppen en staarten van de diverse promovideo’s, welke te zien zijn op https://www.shakyground.nl/kijk-en-luister/videos. Bekijk de website in zijn ongeremde glorie op https://www.shakyground.nl/

Scrollshot van shakyground.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *