Skip to content

Het is geen alledaagse business, maar vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Hans en Pauline ontvingen mij hartelijk en vertelden honderduit over hun prachtige beroep. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd: zelfs het noemen van deze website roept soms verbazing op bij relaties van WEB-Baas. Maar juist dit was een traject dat door het bijzondere beroep van Hans en Pauline een hele mooie samenwerking opleverde. Een geweldige ervaring om te mogen luisteren naar de ervaringen van mensen die zo’n bijzonder beroep hebben en die daarmee hun klanten zoveel moois te geven hebben.

HQ-Thanatopraxie had zelf al een website gemaakt, maar ook deze (we komen het vaker tegen) voldeed niet meer. Stilistisch waren er wensen, maar ook qua vindbaarheid scoorde de website slecht. Dit sloot niet aan bij het feit dat HQ-Thanatopraxie marktleider is in hun segment. Wel waren ze bezig met informatieboekjes te laten vervaardigen, waarin de nodige informatie over thanatopraxie nauwkeurig en uitvoerig uit de doeken werden gedaan. We besloten om de website op te zetten in stijl van en aansluitend bij deze papieren uitgave. Zo is de tekst geredigeerd en iets ingekort door WEB-Baas.nl, en is de stemmige landingspagina met stemmige video in de achtergrond eigenlijk het begin van een long-read. Als je de pagina van boven tot onder hebt doorgelezen, weet je alles wat je weten moet om een juiste beslissing te nemen bij het afscheid nemen van een dierbare. Want dat: mensen laten weten dát ze een keuze hebben en ze te informeren over de mogelijkheden en gevolgen van deze keuze, was de belangrijke rol die ook deze website moest krijgen.

De vele positieve reacties die de website opriep bij bezoekers en vakgenoten, onderstreepten dat dit een geslaagde missie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *