Skip to content

SendinBlue goedkoper dan Mailchimp, Activecampaign en GetResponse

E-maillists zijn van wezenlijk belang voor nagenoeg ieder bedrijf. Het is de meest directe en betrouwbare manier om contact te onderhouden met klanten, prospects, leads en fans/volgers. Zeker sinds de invoering van de AVG wetgeving is het van belang dat bedrijven hun maillist op een goede manier opbouwen: Met expliciete toestemming van de respectievelijke contacten. Mail-list providers automatiseren dit proces in belangrijke mate:

  • Je kunt mensen zich laten inschrijven via je website
  • Je kunt mensen tijdens het doen van een bestelling om toestemming vragen hen op de maillist te zetten, waarna dit automatisch gebeurt
  • Je kunt je maillist een periodieke mail toesturen vanuit een online ontwerptool
  • Er wordt automatisch gekeken hoeveel mensen de mail geopend en gelezen hebben, en hoeveel mensen een actie hebben ondernomen (ergens op geklikt hebben)

Een heel bekende provider van dit soort diensten is Mailchimp. Veel bedrijven beginnen hier met een gratis maillist, om op een gegeven moment tot de ontdekking te komen dat de gratis versie een beperking heeft van 2000 ingeschreven mail-adressen. Ga je daaroverheen, dan moet je stevig gaan betalen afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Het voordeligste betaalde abonnement lijkt goedkoop met een prijs vanaf ca € 10,–, maar wanneer je meer dan 2500 inschrijvingen hebt, dan tikt dit al direct door naar ca. € 45,– per maand. Veel andere email-diensten zijn vergelijkbaar geprijsd, of zelfs nog iets duurder.

SendinBlue is ca. 4 x goedkoper dan Mailchimp!

Maar dan is er SendinBlue. Een Europese provider – dat is een voordeel in het kader van de AVG wetgeving: Je kunt je adressenbestand binnen de Europese zone opslaan. SendinBlue legt je geen beperkingen op qua aantal emailadressen dat je onder een gratis account mag opslaan. Onbeperkt dus! Er is wel een beperking in het aantal e-mails dat je per dag mag versturen met een gratis account. Maar dat lossen hun betaalde abonnementsvormen snel op. En voor prijzen die circa een factor 4 lager liggen dan Mailchimp.

Check deze pagina voor meer details over SendinBlue in vergelijking met Mailchimp: https://mailchimp.sendinblue.com/en/

Er zijn wel specifieke features die bijvoorbeeld bij Mailchimp in het gratis pakket zitten, die bij SendinBlue pas bij hogere pakketten ingebrepen is. Een opvallende is bijvoorbeeld integratie van Facebook Ads. Het loont dus altijd de moeite om de de details in te zoomen, als die voor je van belang zijn. Maar over het algemeen geldt dat overstappen op SendinBlue betekent dat je geld gaat besparen!! Het overzetten van je adressenbestand gaat zeer eenvoudig, maar WEB-Baas.nl helpt je daar graag bij! Ook als je nog geen maillist aan het opbouwen bent, zou het advies zijn: Start er vandaag nog mee! Met een gratis account van SendinBlue wordt je in ieder geval niet beperkt in het aantal mailadressen dat je mag opslaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *