Skip to content

Liedje voor Sophietje.nl

Binnen het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis ontstond het prachtige idee om de behandeling van kinderen te verzachten en het herstel te bespoedigen door het medisch behandelend personeel meer te laten zingen. Uit onderzoek, notabene onder leiding van Prof. Jeekel, werkzaam in het Erasmus MC, is duidelijk naar voren gekomen in welke mate muziek een positief effect heeft op pijnervaring en herstel na behandeling. Met z’n allen zingen dus, is de basisgedachte! Maar… op zingen rust een grote taboe. Veel mensen durven dit niet vrijuit te doen en al helemaal niet onder collega’s.

In samenwerking en met medewerking van Vocal Center is een initiatief gestart om de rijke kennis die binnen Vocal Center aanwezig is op de werkvloer te krijgen zodanig dat behandelend personeel leert hoe je vrijuit kunt zingen. “Iedereen kan zingen” is de filosofie van Vocal Center die hieraan ten grondslag ligt. Je moet daarbij alleen niet verwachten dat iedereen als Byoncé kan leren zingen. Vooral een groepsproces dus: van elkaar accepteren dat nou eenmaal niet iedereen topvocalist is, maar weten waarom je zingt tijdens je werk: Omdat dit de wereld van kinderen zo ontzettend veel mooier maakt en juist de moeilijke enge dingen minder akelig worden door geruststellend zingen.

WEB-Baas.nl maakte alvast een eerste opzet van de website die later zou kunnen uitgroeien tot een website waar medewerkers materiaal, liedjes, tips etc. kunnen vinden en die later zelfs als voorbeeld zou kunnen dienen voor andere ziekenhuizen. Voor de presentatie van dit project is zelfs een liedje geschreven door Robin van Beek van Vocal Center en Rene Baas van Q-Baas Productions. De uitvoering zoals te horen op de site is gezongen door Pip Alblas. Bekijk en beluister het Liedje voor Sophietje op https://www.liedjevoorsophietje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *