Skip to content

Welke webhosting kan ik het beste nemen?

Waar kan ik het beste mijn website laten hosten?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt. En het is best een moeilijke keuze. Hoe overzie je de gevolgen van je keuze? Vaak kom je er pas nadat je alles hebt ingericht achter dat je website toch best wel traag lijkt te zijn. Of dat je website regelmatig een tijdje offline is. Ook bij WEB-Baas zijn zo vele partijen de revue gepasseerd.

… totdat SiteGround in the picture kwam. Siteground kwam links en rechts in diverse testen uit de bus als heel betrouwbare en ook vooral heel snelle hosting provider.

Betrouwbaar en adequaat

De ervaringen onderschijven dat ook duidelijk. Dat websites uit de lucht gaan komt hoogstzelden voor. In 2 jaar is het bij sites van WEB-Baas en klanten één keer voorgekomen en dat bleef beperkt tot enkele minuten. Websites worden snel getoond. Zelfs de relatief zware websites verschijnen binnen acceptabele tijd op je scherm.

Ook de helpdesk (24 / 7 door de internationale structuur van het bedrijf!) reageert altijd snel op de chat. In overleg is de helpdesk een aantal maal ingeschakeld om een probleem bij een klant op te lossen. Elke keer wordt er prompt gereageerd in de chat en wordt een probleem binnen 15 minuten opgelost. Er wordt dan ook duidelijk uitleg gegeven van het probleem en hoe het opgelost is. Zoals je je een helpdesk zou wensen!

Relatief goedkoop

Webhosting kun je inkopen voor heel verschillende tarieven. Er zijn budgetproviders bij die bijvoorbeeld € 20,– per jaar rekenen. Als je geen eisen aan je website stelt, zou je dat kunnen overwegen. Maar als je je website betrekt bij je bedrijf en je moet ervan op aan kunnen, dan kun je die beter links laten liggen.

Er zijn ook hostingproviders die €60 tot €90 per maand rekenen. Die staan wel erg goed bekend om hun kwaliteit en snelheid. Maar in de eerder genoemde testen, werd Siteground juist ook vaak vergeleken met die duurdere providers. En heel vaak was het een close finish. En dat terwijl je bij SiteGround toch terecht kunt voor een veel vriendelijker bedrag per maand.

De aanbeveling van WEB-Baas zijn de pakketten GrowBig en GoGeek. Wanneer je een website als visitekaartje hebt, volstaat GrowBig doorgaans prima. Je moet alleen even rekening houden met het aantal bezoekers dat je per maand verwacht. Voor webshops en de wat zwaardere websites, raadt WEB-Baas het GoGeek pakket aan. Het StartUp pakket is natuurlijk wel heel vriendelijk geprijsd, maar de ervaring leert dat als je serieus een website bij je business betrekt, je vroeg of laat toch ook vaak gemak kunt hebben van een tweede of derde website erbij. Denk aan een klanten-portal, een forum, een informatieve website gekoppeld aan één van je producten, etc… Vanaf het GrowBig account kun je een ongelimiteerd aantal websites aanmaken. Zonder dat je hiervoor opnieuw hoeft te betalen!! En dan is het ineens snel terugverdiend!! Wel moet je uiteraard rekening houden met de overige parameters, zoals de hoeveel beschikbare opslag, en het aantal bezoekers.

Slim inkopen en kosten besparen!

Je kunt via de link van WEB-Baas je eerste aanschaf met 60% korting inkopen! Je kunt daarbij kiezen voor hoeveel jaar je dit doet: 1, 2 of 3 jaar. Als je van plan bent even met je website door te gaan, is het dus slim om meteen een 3 jarig contract te nemen. Je bespaart dan fors op de kosten.

Wanneer je je pakket na deze periode moet gaan verlengen, hoef je alsnog niet het volle pond te gaan betalen, maar je moet rekening houden met hogere kosten. Je kunt (op het moment van schrijven*) dan nog 30% korting krijgen op een driejarige verlenging. Dus als je even vooruit denkt en voor 3 jaar aanschaft, kun je fors besparen op de kosten!

*) SiteGround zou de voorwaarden op het moment van lezen aangepast kunnen hebben.

Meer informatie over SiteGround vind je op deze pagina: https://www.web-baas.nl/siteground/

Je kunt met deze link ook direct naar de website van SiteGround gaan om je hostingpakket aan te schaffen: https://www.siteground.com/go/web-baas

Dit is een affiliate link – door via deze link je bestelling te voltooien, wordt er een klein bedrag aan WEB-Baas.nl vergoed. In ruil hiervoor mag je een beroep doen op WEB-Baas.nl als je ergens even niet uitkomt. Het is overigens niet zo dat deze affiliate overeenkomst tot een positievere aanbeveling leidt. WEB-Baas doet dat andersom: alleen producten of diensten aanbevelen die écht goed bevallen en alleen met de betreffende leveranciers een affiliate overeenkomst sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *