Skip to content

Facebook video in plaats van Youtube?

Het is altijd een goed idee om videomateriaal op je website te zetten. Sfeerimpressies van je bedrijf of dienst, een persoonlijke presentatie, een productdemonstratie, tevreden klanten, het heeft allemaal attentiewaarde. Als het beweegt blijven mensen langer kijken, met andere woorden: video sells!!

Videobestanden op je webhosting plaatsen en ze van daaruit op je website laten zien is niet altijd een goed idee:

iPhone YouTube
  • Videobestanden kunnen vaak erg groot zijn
  • Ze kunnen je hostingomgeving zwaarder belasten dan wenselijk
  • Ze zijn dan altijd maar in één formaat aanwezig
  • Het kan door bovenstaande oorzaken zijn dat ze traag op met haperingen vertoond worden
  • De grote bestanden zijn niet aantrekkelijk om te streamen via een mobiel abonnement

Een beter idee is het om je video’s te uploaden naar YouTube: YouTube verwerkt je videobestanden en maakt er kleinere versies van in een lagere resolutie. Op het moment dat er een video wordt opgevraagd bij Youtube, checken slimme algoritmes op wat voor apparaat de video moet worden weergegeven én wat de beschikbare bandbreedte is. Bij een trage verbinding zal er een lage kwaliteit gekozen worden, zodat iemand zoveel mogelijk zonder haperingen kan kijken. Slim dus!

Velen gebruiken ook inderdaad YouTube om de video’s die ze op hun website willen laten zien, daarvandaan te laten streamen en te embedden op hun site.

Maar je had het over Facebook Video toch?

Ja, klopt! Er is namelijk één specifieke reden waarom het slimmer zou kunnen zijn om niet YouTube, maar Facebook te gebruiken om je video vanaf te streamen: Facebook en Instagram Ads!

Als je van plan bent, of ooit denkt te zijn om te gaan adverteren op Facebook, dan is het ontzettend waardevol om in kaart te hebben wie jouw video’s hebben bekeken en ook hoe lang ze naar je video’s hebben gekeken. Als je je video’s eerst op je Facebook pagina zet en ze daarna via een embed-code op je website plaatst, dan weet Facebook precies wie er kijkt, en hoe lang ze hebben gekeken. Dat klinkt misschien Big Brotherig, maar troost je: dit is bij YouTube niet anders, dus wat dat betreft is het geen stap achteruit.

Het is eerder een stap vooruit: Want deze gemeten interesse in je video’s, kunnen je ontzettend goed helpen bij het bepalen van je doelgroep als je gaat adverteren op Facebook en Instagram. Vanaf begin 2020 zelfs op Whatsapp – Ja, Whatsapp is ook van Facebook, en ja, advertenties gaan ook heel mondjesmaat die kant op bewegen!! Maar laat doelgroepbepaling nou een van de belangrijke succesfactoren zijn bij het online adverteren, en je snapt, waarom het handig is om veel views naar je Facebook video’s te trekken. Omdat je in beide gevallen andere bedrijven helpt om informatie te verzamelen over jouw bezoekers, moet je dit wel officieel vermelden in je privacy-policy, en zou je (officieel) ook zo’n nare cookiewall op je website moeten hebben.

Wil je hier – social media marketing en/of AVG wetgeving – nog veel meer over weten? Neem dan even contact op! Dat kan via de chat rechtsonderin op de website, of je kunt hier een berichtje sturen: https://wbbs.nl/mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *